T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / DERİK - Koçyiğit Ortaokulu

Haberler

Nis

Nis

FİNALDEYİZZ


ATLETIZM GELİȘTİRME PROJESİ KAPSAMINDA SİVASTAKİ YARI FİNALDEN BAŞARIYLA ÇIKIP FİNALDEKİ YERİMİZİ ALDIK

OKULUMUZA VE İLÇEMİZE BU GURURU YAȘATAN ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDER FİNALDE MARDİNİMİZİ TEMSİL EDECEK OLAN   ÖĞRENCİMİZ MERT ÇELİK'İ  TEBRİK EDİYORUZ 


Bu aşamaya kadar hep destek olan müdürmüz Hasan ASI ve müdür yardımcımız Nilüfer ATAHAN'ın şahsında katkısı olan herkese teşekkür ederiz.


#MARIFETILTIFATATABIDIR

#KOÇYİĞİT

#GELENEKTENGELECEĞE

Nis

Nis

Nis

Mrt

Tiyatronun içinde yer alan insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak amacıyla Uluslararası Tiyatro Topluluğu tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ilan edilmiştir.


-Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. (Atatürk) 


#DünyaTiyatroGünü

Mrt

Mrt

Tüketiciyi Koruma Haftası (15-21 Mart)

 

Tüketici hakları evrenseldir, tüketici sorunları da evrenseldir. Çok eski tarihlerden bu yana, çeşitli hukuk sistemlerinde (örneğin, Roma hukukunda) tüketiciyi korumaya yönelik hükümler yer almıştır. Ancak tüketici hakları tarihi, uzun ve zorlu mücadeleler ile doludur.

 

Türkiye'de tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemelerin geçmişi, Osmanlı dönemine dek uzanır. İhtisap adı verilen ve üretici, dağıtıcı ile tüketici arasındaki güç dengesini sağlamaya yönelik üçlü sistem, şehir temizliği gibi işlerin yanı sıra, esnafın malları eksik tartmaması, yiyecek maddelerine hile katılmaması gibi konularda da fonksiyonel olmuştur. Ahilik sistemi de uzun süre kontrol işlevi görmüştür.

 

Bugün tüketicinin korunması ile ilgili mevzuatın başında 1982 Anayasası gelir. Anayasamızın 172. maddesinde, "Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirleri alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder." hükmü yer alır. Bunun dışında tüketici; yasalar, yönetmelikler, tebliğler ve mahkeme kararları ile de korunur. 


Hepimizin bir tüketici olarak haklarımızı bilmemiz gerekir. Bunun için "tüketici bilinci" oluşturulmalıdır. Bu da ancak eğitimle mümkündür. Devlet, tüketiciyi korumak için çeşitli önlemler alabilir, yasal düzenlemeler yapabilir. Bu amaçla fiyat ve kalite denetimleri yapabilir. Satıcıların ürünlerini rahatlıkla satmalarına tanıtmalarına olanak sunabilir.


Ülkemizde tüketicinin korunması amacıyla 1995 yılında "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" çıkarılmıştır. Kanunla, satışa sunulan ürünlere çeşitli standartlar getirilmiş, Tüketici Konseyi, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemeleri kurulmuştur. 


Ancak tüketicilerin bu hakları kullanabilmeleri, öncelikle bu konuda bilgi sahibi olmalarıyla gerçekleşebilir. Tüketicinin bilinçlendirilmesi için hafta boyunca, tüketici haklarından bahsedilir, bilinçli bir tüketici olmak ve haklarımızı korumak için neler yapılabileceği ile ilgili bilgiler verilir. Panolara tüketici hakları ile ilgili yazı, resim ve şiirler asılır. Tüketici hakları ile ilgili hazırlanmış videolar izletilir. Yapılan bu etkinliklere katılarak tüketici haklarıyla ilgili bilgi sahibi olmalıyız. Bunun aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamalıyız.

#KoçyiğitOrtaokulu

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Kas

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem 1. Veli Toplantısını düzenledik. 
Öğrencilerimizle ilgili her türlü durumu konuşarak velilerimizin aklındaki soru işaretlerini giderdik.
Öğretmen-veli işbirliği içinde öğrenci başarısını artırma yollarının planını çizdik. 
Velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.