MARDİN / DERİK - Koçyiğit Ortaokulu

Koçyiğit Ortaokulu

KOÇYİĞİT MAH. DERİK/MARDİN
Vizyon
Öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda yönlendirilerek hayat ve bir üst öğrenime hazırlandığı; düşünen, sorgulayan, okuyan, araştıran, toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili ve ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir “ model okul” olmaktır Eğitim-Öğretim alanında çağdaş uygulamalara önderlik eden bir kuruluş olmak, Bilim ve Teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişimlere açık, milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, sorgulayan, toplumda etkili ve nitelikli, çağdaş, demokrat fertler yetiştirmektir.
Misyon
Çocuklarımızın doğal bir ortamda, özgüveni gelişmiş, ne istediğini bilen, teknolojiyi, ve yabancı dili iyi kullanabilen, dürüst, sevecen ATATÜRK ilkelerine bağlı, sosyal insan olarak yetiştirilmesi amacı ile varlığını sürdürmektedir.
Başarılar
İlçe Geneli yapılan voleybol turnuvasında ilçe 2.´liği kazandık. Siyeri Nebi Yarışmasında ilçe 7.liği kazandık. İlçe geneli yapılan hentbol turnuvasında ilçe 4.lüğü kazandık. İlçe geneli ortaokullar arasında yapılan voleybol turnuvasında ilçe 2.liği kazandık.
08.00-14.35
Öğretmen servisi vardır.
Var
Koçyiğit Köyü/Derik/MARDİN
İlçe merkezine 13 km uzaklıktadır.
Her sene çeşitli nitelikli okullara gönderilmektedir.
Atletizm Bölge Birinciliği
Taşımalı Eğitim